Atatürk'ün dış politikası - Aras, Tevfik Rüştü, 1883-1972. (İstanbul)
216 sayfa
Keywords: “1925'ten Atatürk'ün ölümüne kadar 13 yıl Dışişleri Bakanlığı yapmış olan Tevfik Rüştü Aras'ın bu kitapta yer alan makaleleri seçilirken, Atatürk'ün dış politikasını mümkün olduğunca ortaya koyan yazıların bir araya getirilmesine özen gösterildi. “Atatürk'ün dış politikası“ denince, ilk akla gelen kuşkusuz “Yurtta sulh, cihanda sulh“ ilkesidir. Tevfik Rüştü Aras'ın bu konuda söyledikleri Atatürkçü dış politikanın bir özetidir. Barışın korunması konusunda son derece gerçekçi saptamalarda bulunan Aras, kitapta yer alan çeşitli makalelerinde Türkiye-Sovyetler Birliği dostluğuna özel bir önemle vurgu yapıyor ve Atatürk döneminde olduğu gibi bu ülkeyle yeniden yakın ve dostane ilişkiler kurulmasını tavsiye ediyor.“ -- Arka kapak.