Balkanlar - Balbay, Mustafa, 1960- (İstanbul)
297 sayfa, 8 harita, [54] sayfa resim
Keywords: “Balkan yollarına düşmeden önce bölgeye ilişkin kitapları okurken kendi kendime söylemiştim: “Ne kadar az şey biliyormuşum.“ Balkan yollarında soluklanırken düşüncem biçim değiştirdi: “Ne kadar az şey okumuşum.“ Deliorman'ın Torlak köyünde Şeyh Bedrettin'in izleri... Selanik'te Atatürk'ün doğduğu evin bahçesindeki nar ağacı... Üsküp'te içerken “vakit kabetmemek için“ şerefe bile demeyen Torbeşler... Ohrid'de bayrak için iki ölüyü çok az bulan Maksüt Bey... Tiran'da “devrimci“ sözcüğünü küfür için kullanan eski komünistler... Belgrad'ın en ünlü yeri Kalemegdan'daki Stambul Kapıya... Saraybosna'nın en yeni yapısı mezarlıklar... İşte Balkan gezisi dönüşü çantadan dökülüverenler...“ -- Arka kapak.