Güneydoğu'da unutulmayanlar - Kundakçı, Hasan, 1937- (İstanbul)
xvi, 422 sayfa, [2] sayfa resim
Keywords: “PKK'yı silmeden ölürsem gözlerim açık gider...' diyor Emekli Korgeneral Hasan Kundakçı; nam-ı diğer Tamburalı Paşa. 15 Ağustos 1984'te Eruh ve Şemdinli ilçelerini basarak ilk silahlı eylemlerini gerçekleştiren PKK'ya karşı verilen mücadele ve Abdullah Öcalan'ın yakalanmasına dek Güneydoğu'da süren olaylar bu kitapta tüm açıklığıyla anlatılıyor. Güneydoğu'da Unutulmayanlar, bölgede oluşturulan politika ve stratejilere kaynaklık eden olaylara da değinen bir kitap. Milli Karakolu Baskını'ndan bölgedeki aşiretlerin tutumlarına, ilk kadın teröristlerden koruculuğun resmileşmesine, genç bir öğretmenin çarpıcı öyküsünden Bağdat Caddesi'nin sevgili gitarcısı asteğmene, Kuzey Irak Harekatı'ndan Muş, Bingöl, Tunceli, Siirt, Silopi ve özellikle de teröristlerin vazgeçemediği Cudi Dağı'na yapılan operasyonlara kadar pek çok konu tüm çıplaklığıyla gözler önüne seriliyor.“ --