Bir de bizden dinleyin (İstanbul)
304 sayfa
Keywords: “Diplomatların meslek hayatlarında ulaşabilecekleri en yüksek derece “büyükelçilik,” yani eski tabiriyle “sefirlik”tir. Sefirlerin eşleri “sefire” olarak anılır. Bugüne kadar hiçbir sefirenin hatıratı yayımlanmamıştır. İlk kez 12 sefire, eşleri görevlerini yerine getirirken kendilerinin arka planda neler yaşamış olduklarını anekdotlarla aktarıyor ve Bir de Bizden Dinleyin diyorlar. Eşleriyle birlikte Türkiye Cumhuriyetini yurtdışında temsil görev ve sorumluluğunu da omuzlarında taşımak kolay değildir. Farklı ülkelerde yaşamanın sağladığı olanaklar, kültür sanat zenginlikleri, dünyayı gezip görmenin avantajları, katılınan tantanalı törenler ve şık davetler, her ülkenin siyasi lideri, en üst düzey yöneticileri, sanatçıları ve akademisyenleriyle muhatap olabilme gibi sefirelik hayatının artı hanesine yazılabilecek pek çok şey vardır. Ancak Türkiye’yi doğru temsil etmek, “kuyruğu dik tutmak,” dışarıdan bakanlara yansıtılmayan, gösterilmeyen, hissettirilmeyen müthiş bir çaba gerektirir, zordur, ağırdır ve gerçekte işin mutfağı çok farklıdır. Buyurun, bir de sefirelerimizden dinleyin...“ --