Çanakkale denizaltı savaşı - Hersing, Otto, 1885-1960‏. (İstanbul)
xlii, 133 sayfa
Keywords: “25 Mayıs 1915... Çanakkale Kara Savaşlarında Türk siperlerini topa tutan Triumph zırhlısı, onu mayın ve denizaltılardan koruyan ağların gerisinde öğle molası vermiştir. Birdenbire büyük bir patlamayla her yer sarsılır. Her iki taraftan askerlerin gözünün önünde dev gemi önce yan yatar, sonra alabora olur ve batar. Su üstünde kısa süren bir can pazarı... Ertesi gün Majestic zırhlısı aynı kaderi paylaşır. Bir süredir Marmara'da kol gezen İtilaf denizaltıları ile Ege'yi felç eden İtilaf donanması, bu olaydan sonra savunmaya geçer. Bu zırhlıları batıran Alman denizaltısı U21'in kaptanının anılarından oluşan bu kitap, Çanakkale Savaşlarının ve I. Dünya Savaşı'nın az bilinen sualtı cephesine bir pencere açıyor.“ --