Türk dış politikasında 1950'li yıllar - Bağcı, Hüseyin, 1959- (Ankara)
v, 222 sayfa
Keywords: “... Yakın tarihimizin bir dönemine damgasını vuran Demokrat Partinin dış politikasını irdeleyen bu eser siyasi tarihimizin çok tartışmalı olan dönemi ile ilgili birçok dış politika sorusuna yanıt vermeye çalışmaktadır. Kitapta hangi iç ve dış politika etmenlerinin Menderes Hükümetini yönlendirdiği; İngiltere, ABD ve Türkiye'nin Yakın ve Ortadoğu'ya ilişkin güvenlik çıkarları arasında nasıl bir ilişki olduğu, Türk Hükümetinin Kıbrıs sorununda aldığı tavır, 50'li yılların sonunda Yakın ve Ortadoğu'da Türkiye'nin sahip olduğu ağırlık üzerinde durulmuştur. Bu çerçevede Menderes Hükümetleri tarafından izlenen dış politikanın ana çizgileri üzerinde yoğunlaşarak o dönemin politik ruhu ile izlenen dış politika arasındaki kopmaz bağın irdelenmesi amaçlanmıştır.“ -- Arka kapak.