Osman Tufan Paşa'nın Kurtuluş Savaşı hatıraları - Tufan, Osman Nuri, General, 1886-1944. (İstanbul)
128 sayfa
Keywords: “Osman Tufan Paşa, Kurtuluş Savaşının en önemli cephelerinden Kilikya Cephesini, Atatürk'ün özel emriyle kurmuş; Fransızların işgali altında bulunan bölgede önemli görevler üstlenmiştir. Atatürk tarafından verilen Aydınoğlu Tufan adıyla ünlenen Osman Tufan Paşa, hatıratında, kendisini efsaneleştiren bu özel görevler sırasında içinde bulunduğu ve tanık olduğu olayları aktarmaktadır. Hatıratta yer alan, Kuvayi Milliye tarafından Haçın'ın ele geçirilmesi ve Ermenilerle olan ilişkiler de özellikle dikkat çekmektedir.“ -- Arka kapak.