Irak'ta Türkmen gerçeği - Hürmüzlü, Erşat. (İstanbul)
296 sayfa
Keywords: “Bu kitap, iki noktayı öne çıkarmaktadır. Birincisi, bazı kesimlerin inkâr etmeye kalkıştıkları Türkmen Gerçeği’nin ortaya çıkarılması ve yüzyıllardan beri Irak’ta yaşayan Türkmenlerin, kendi vatanlarında hür ve haysiyetli bir şekilde yaşama isteklerinin ilânıdır. İkincisi, çok uluslu bir ülkede yaşamanın zaaftan ziyade güç kaynağı oluşunun açıklanması ve bu yönde bütün hayırlı çalışmaların hür, demokratik, çoğulcu ve parlamenter bir vatan için birleşmesi zaruretidir.İnsan hakları Evrensel beyannamesi’nin içerdiği prensipler doğrultusunda, insan haysiyetinin sürekli olarak saygı görmesi ve insan haklarının çoğunluk, azınlık hesaplarıyla ölçülememesi gerektiği gerçeğidir.Bu eserin Irak Türkmenlerini tanıtması ve yıllar yılı çektikleri acıları tekrar yaşanmaması yolunda atılacak adımların desteklenmesi için katkı sağlamasını ümit ediyoruz.“ -- Arka kapak.