Bir hiciv ustası şair Eşref - Çağın, Şerife. (İstanbul)
455 sayfa
Keywords: “Bu kitapta, Şair Eşref'in II. Meşrutiyet'ten önce ve sonra olmak üzere memuriyet ve yurt dışında geçen hayatı boyunca devlet adamlarıyla olan ilişkisi, özellikle II. Abdülhamit'e karşı görüşleri, sosyal ve siyasi çevresiyle, İzmir'deki kültür muhitiyle ve yazı faaliyetlerinin detaylı bir araştırmasını bulacaksınız. Daha önce Eşref'in Bütün Eserlerinin sağlıklı bir yayınını yapmıştık. Şimdiye kadar genellikle araştırmacılar Eşref'i bir şair olarak anlamak yerine, hiciv ve görüşlerini malzeme yapmışlardı.Şairin biyografisini ve eserlerinin incelenmesini esas alan bu çalışmanın Türk edebiyatında, öncelikle hiciv sahasında büyük bir boşluğu dolduracağı kanaatindeyiz.“ --