Bursa mektupları - Schneider, Eliza Cheney Abbott, 1809-1856. (İstanbul)
159 sayfa
Keywords: “(...) Bir sanatçı veya bir müminden ziyade bir materyalistin kaleminden çıkmış gibi görünmesine rağmen, Mektuplar kıymetli bir metin. Batının misyonerlik faaliyetlerini ve söz konusunu ‘gözün’ bakışını ortaya koymakla birlikte 19. yüzyıl Bursası’na doğru ‘nicel’ bir yolculuğa davet ediyor. Mesele ise bu Osmanlı kentinde kimin mümin, kimin kâfir olduğu.“ --