Tarihî ve kültürel boyutlarıyla Türkiyede Alevîler, Bektaşîler, Nusayrîler (İstanbul)
463 sayfa
Keywords: “İslâmî İlimler Araştırma Vakfı'nca “Tarihî ve Aktüel Boyutlarıyla Türkiye'de Alevîler, Bektâşîler ve Nusayrîler (Tarih - İnanç - Âyin ve Erkân - Sosyal Yapı - Kurumlar)“ konulu milletlerarası tartışmalı ilmî toplantı, 21-23 Kasım 1997 tarihleri arasında gerçekleştirilmiş, toplantıda on üç tebliğ sunulmuş, her tebliğ ikişer müzakereci tarafından değerlendirilmiş ve tebliğ sahipleri tarafından suallere cevaplar verilmiş, toplantı metinlerinin tamamı bu eserde bir araya getirilerek neşredilmiştir. Eser baştan sona tetkik edildiği zaman Alevîlik, Bektâşîlik ve Nusayrîlik hakkında doyurucu bilgi edinilebilecektir.“ --