Çankaya - Arcayürek, Cüneyt, 1928-2015. (İstanbul)
349 sayfa
Keywords: “(...) Bu kitap Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulduğu ve ilk cumhurbaşkanı olarak Mustafa Kemal Atatürk'ün seçildiği 1923 yılından bugüne, Çankaya öykülerini derliyor. Devletin zirvesine gelenler nasıl geldi, nasıl gitti? Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ne tür tartışmalar, olaylar yaşandı? Atatürk'ten sonra İnönü, Celal Bayar, Cemal Gürsel, Cevdet Sunay, Fahri Korutürk, Kenan Evren, Turgut Özel, Süleyman Demirel ve nihayet 10'uncu cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer... 11'inci cumhurbaşkanlığı seçimleri için gün sayılan ve farklı uçlarda sert tartışmaların yaşandığı şu günlerde, tarihe dönüp bakmak ve cumhuriyetin serüvenini hatırlamak büyük önem taşıyor.50 yıllık gazeteci Cüneyt Arcayürek'ten 84 yıllık cumhuriyetin ve anlaşmalı, uzlaşmalı, tartışmalı, seçimli, seçimsiz cumhurbaşkanlığı seçimlerinin hikayesi...“ -- Arka kapak.