Dün takvimde biter - Mezhepoğlu, Muallâ, 1940- (İstanbul)
xi, 215 s.
Keywords: “1930’da İstanbul Darülfünunu’nda deniz hukuku dersine beklenmedik bir ziyaretçi girer: Cumhurbaşkanı Gazi Mustafa Kemal ön sıradaki öğrencilerin arasına oturarak dersi dinler. Bu kitap, bu anı ölümsüzleştiren fotoğrafta Atatürk’ün hemen solunda görülen iki kişinin hikâyesine dair. Bu Beşiktaşlı genç kız, Karamanlı sınıf arkadaşı ile evlenerek ömürlerini beraber geçirecektir. Son Osmanlı döneminden başlayarak anılar, eski âdetler, gündelik hayat öyküleri, fotoğraflar, belgeler ve eşyalar eşliğinde bir Cumhuriyet ailesinin hikâyesini okumak için…“ --