Sabahattin Ali’nin Ankara’daki izleri - Aydoğan, Tolga, 1982- (İstanbul)
395 sayfa
Keywords: “ “Ankara’yı yazacağım. Ankara’yı öyle bir yazacağım ki, pek çok insan burada kendisini bulacak… Yazarlık sanatımın tüm inceliklerini bu kitapta ortaya koyacağım.” “Sabahattin Ali’nin Ankara’daki İzleri”, yazarın hayatında önemli bir yer tutan bu kentte yaşadığı evleri, çalıştığı yerleri, ailesiyle ve arkadaşlarıyla gittiği mekânları, gezdiği sokakları; kısaca Sabahattin Ali’nin Ankarası’nı anlatıyor. Tolga Aydoğan, Ankara ve Sabahattin Ali konusunda bir ilk olan bu özgün çalışmasıyla; anılar, fotoğraflar, belgeler eşliğinde, okuru dönemin Ankarası’na götürüyor, Sabahattin Ali’nin anılarının sindiği sokaklarda, mekânlarda dolaştırıyor; anıları canlandırarak yazarın yaşamına farklı bir derinlik kazandırıyor. Bu kitapla, Sabahattin Ali’nin Ankara’daki yaşantısına dair bazı bilgiler ilk kez gün ışığına çıkarken yazarın bugüne kadar yayımlanmamış iki fotoğrafı da okurla buluşuyor. Kitap, edebiyat tarihine ve Ankara’nın kent belleğine önemli bir katkı sunmanın yanı sıra ileride bu konuda yapılacak çalışmalar için de bir kaynak niteliği taşıyor.” --