Kutsal ve sanat - Çaycı, Ahmet, 1968- (Konya)
216 sayfa
Keywords: “Kutsal ile Sanat arasındaki ilişkiyi her iki kelimenin müteradifleri olan din ve güzel/estetik terimleriyle de irtibatlandırmak mümkün görünmektedir. Durum böyle olunca kutsal ve güzel üzerinden hareket edince kutsalın önceliği ile birlikte güzelin mütemmim boyutu kendiliğinden ortaya çıkmaktadır. Kısacası güzel olan kutsal olmayabilir ancak kutsal olanın güzel ile tamamlanması kaçınılmaz görünmektedir. İşte meselenin özetini vermek gerekirse kutsal ile sanat arasında irtibat bu kadar birbirine girift bir durum ortaya koymaktadır.” --