Ermeni milliyetçi akımları - Karinyan, Artaşes Balasiyeviç, 1886-1982. (İstanbul)
102 sayfa
Keywords: “Sovyet Ermenistanı'nın önemli devlet ve bilim adamlarından A. B. Karinyan, bu incelemesinde, Ermeni milliyetçiliğinin kökenini, sınıfsal temelini ve tarihsel rolünü tahlil ediyor. Karinyan da göstermektedir ki, Ermeni milliyetçiliğinin kendine has özelliklerin kavramadan, 1914-1922 dönemi olaylarını açıklama olanağı yoktur. Karinyan'ın bu incelemesi, Bolşeviklerin Ermeni sorununa bakışlarını ve politikalarını değerlendirmek açısından da eşi az bulunur bir belgedir.“ --