Gölgedeki sessiz tanıklar - Çitlioğlu, Ercan, 1943- (İstanbul)
242 sayfa
Keywords: “Onlar gölgelerin sonsuza kadar sessiz kalan tanıklarıydılar. Bizim bilmememiz gereken görevlerde bulundular… Gün geldi şehit düştüler… Ama şehitlikleri yok onların… Olmaması gerektiği için... Onların cenaze törenlerine de hiç rastlamadık… Ne yazılı ne de görsel basında… Ay yıldızlı bayrak onlara son yolculuklarında hiç eşlik etmedi bugüne kadar… Konuşmalar, selam duran üniformalar yoktu onların cenaze törenlerinde, çünkü tören de yoktu… Kimse onlar için “Türkiye sizinle gurur duyuyor” diye slogan atmadı… Halbuki gurur duyulacak pek çok şey yapmışlardı… Onların kahramanlık öykülerini de dinlemedik… Çünkü onlar için var olan bu öyküler bizim için yoktu…“ --