Mesnevî sohbetleri - Aysoy, Mahmut Nedim. (Gaziantep)
302 sayfa
Keywords: “Kalpten kalbe akan bir yolculuk… Mevlânâ Celâleddîn Rûmî, asırlardır insanlığa seslenen bir gönül mimarı… Onun Mesnevi’si ise, bu sesin hikâyeler, mecazlar ve ilhamlarla örülmüş bir yankısıdır. Elinizdeki bu eser, Mevlânâ’nın derin hakikatlerini günümüzün idrakine sunan içten bir sohbetler demetidir. Dr. Mahmut Nedim Aysoy’un sade ve samimi anlatımıyla şekillenen Mesnevi Sohbetleri, okuyucusunu klasik bir metnin donuk dünyasına değil, yaşayan bir hakikatin sıcak atmosferine davet ediyor. Bu kitapta yalnızca Mesnevi’yi okumakla kalmayacak; onu hissedecek, düşünecek ve kendi iç yolculuğunuzda adım adım ilerleyeceksiniz. Her sohbet, insanın nefsine, kalbine, ilişkilerine ve yaratıcıyla olan bağlarına ayna tutuyor. Zaman zaman bir hikâyede kendinizi bulacak, bir şiirde aradığınız cevaba ulaşacak, bazen de sessizlikte derinleşeceksiniz. Eğer siz de hayatın gürültüsü içinde durmak, soluklanmak ve ruhunuzla yeniden temas kurmak istiyorsanız, bu kitap size sesleniyor. Mevlânâ’nın çağrısı hâlâ geçerli: “Gel, ne olursan ol, yine gel…” --