Enîsü’l-uşşâk - Ayıntâblı Şâkir Efendi. (Gaziantep)
767 sayfa
Keywords: “Ayıntâblı Şâkir Divânı üzerine yapılmış olan bu çalışma dört bölümden oluşmaktadır. Birinci bölümde müellifin hayatı, edebi kişiliği ve eserleri tanıtılmaktadır. İkinci bölüm, divan incelenerek vezinler, nazım şekillerine göre tablo hâlinde verilmiştir. Akabinde şairin dil ve üslup özellikleri divandan yola çıkarak ortaya konmuş, redif ve kafiye türleri örneklendirilmiştir. Sonrasında manzumelerden hareketle divanın muhteva özellikleri değerlendirilmiştir. Son olarak istifade edilen kaynaklar verilmiştir. Üçüncü bölümde ise Latin harflerine aktarılan metnin karşısına nesre çevirisi verilmiştir. Dördüncü bölümde de orijinal divan tıpkıbasım şeklinde verilmiştir.” --