Gaziantep’in kuşları - Meşe, Hüseyin, 1963- (Gaziantep)
344 sayfa
Keywords: “Yaptığımız bu çalışma ile öncelikle yaban hayatımız ve çevremizdeki kuşlarla ilgili çocuklarımıza ve gelecek nesillerimize karşı bir ödevimizi yerine getirmeyi hedefledik. Yaban hayatına ve çevre sorunlarına dikkat çekerken, insanlarımıza daha yakından hitapeden ve onları bilgi yığını içinde boğmadan bilgilendirmek için, daha çok görsel ağırlıklı bir kitap olmasına özen gösterdik. Hazırlamış olduğumuz bu kitabın bilimsel bir kitap olmadığını ancak, bilimsel yöntemlere ve verilere bağlı kalınarak hazırlandığının bilinmesini isterim. Çevremizdeki varlıkların “ne kadar çok tanınırsa, o kadar çok sevileceği“ gerçeğinden yola çıkarak, yaban hayatını, doğal çevreyi ve özellikle kuşları korumanın, gelecek nesillere ulaştırmanın yolunun onları tanıtarak sevdirmek olacağını düşündük. Bu amaçla kitabımızı Gaziantep ili sınırları içerisinde bu güne kadar tespit edilmiş kuş türleri hakkında en güncel bilgilerle donatıp, bir anlamda bu anın fotoğrafını çekerek gelecek nesillerimize bir referans noktası oluşturmayı amaçladık.“ --