"TÜRKİYE -- YEMEK KÜLTÜRÜ -- TARİH." için arama sonuçları (21 sonuç)
2 Kitap Âdâb-ı taâm : Osmanlıca Âdâb-ı Muâşeret kitaplarında sofra ve yemek / derleyen: Emin Nedret İşli.
8 Kitap Osmanlı sarayında pilav kültürü / metin Ömür Tufan ; editör Nazan Erbil ; fotoğraf Önder Özsoy.
9 Kitap Osmanlı mutfağı / Tuğrul Şavkay.










1. İzmir'in lezzet öyküsü
AKM/K/36455
Kitap

2. Âdâb-ı taâm :
AKM/K/35544
Kitap
3. Ağız tadı :
AKM/K/37264
Kitap Kut, Günay.
Kitap
5. Kahve :
AKM/K/36668
Kitap Girginol, Cenk R., 1980-.

6. Kahve :
AKM/K/35613
Kitap Girginol, Cenk R., 1980-.

7. Fenn-i tabâhat 1340-1341 :
AKM/K/35584
Kitap Mehmet Reşad.

8. Osmanlı sarayında pilav kültürü
B.II/0303
Kitap
9. Osmanlı mutfağı
NG/2538
Kitap Şavkay, Tuğrul
10. Osmanlı İstanbul’unda ta’am bişirüb satanlar : Aşçılar, başçılar, büryancılar, börekçiler, tatlıcılar : 1500-1800
AKM/K/36617
Kitap Altıntaş, Mustafa.

11. Kahve yanında bir lokum
AKM/K/35614
Kitap

12. Tarihten günümüze İzmir mutfağı
B.I/7315
Kitap Atilla, A. Nedim,

13. Osmanlı İstanbul'unda :
A.IX/4221
Kitap Altıntaş, Mustafa.

14. Sivas Akpınar'ın yazısız tarihi
A.IX/9490
Kitap Şengül, Hüseyin.
15. Bereketli imparatorluk :
AKM/K/37263
Kitap Işın, Priscilla Mary, 1951-.

16. Yalvaç :
A.IX/3923
Kitap

17. Kadim şehir Elmalı
B.I/8739
Kitap

18. Foodways and daily life in medieval Anatolia :
A.VIII/3242
Kitap Trépanier, Nicolas,

19. Seçme makaleler
B.I/9753
Kitap Kut, Turgut,

20. 500 yıllık Osmanlı mutfağı
AKM/K/35504
Kitap Yerasimos, Marianna, 1947-.